SmartHome wint "Usability Award"

  • Internationaal Design Centrum Berlijn (IDZ) rijkt prijs uit
  • Beste product in de categorie “Hardware, Media en Networks”
  • Kwalitatief design en hoge gebruiksvriendelijkheid
Berlijn
2014-09-17

Intuïtief, gebruiksvriendelijk en goed ontworpen: het intelligente SmartHome domotica-systeem van innogy (voorheen RWE) heeft tijdens de afgelopen IFA beurs in Berlijn de “Usability Award” ontvangen, uitgereikt door het Internationaal Design Centrum (IDZ) te Berlijn.

Het IDZ organiseerde een wedstrijd waarbij in zes verschillende productcategorieën Awards te winnen waren. Producten die een nieuwe benchmark vormen en zich onderscheiden door gebruiksvriendelijkheid, design en innovatie, maakten kans op deze prestigieuze Award.

“Wij zijn trots op deze prijs. Het bevestigt dat SmartHome een technisch hoogwaardig en professioneel domotica-systeem is dat door iedereen goed te begrijpen en te gebruiken is.”, aldus dr. Norbert Verweyen, directeur van RWE Effizienz.

In de categorie “Hardware, Media & Networks” wist SmartHome de vijftallige jury te overtuigen. De producten werden door de experts beoordeeld op criteria zoals onder andere design en gebruiksvriendelijkheid. Volgens IDZ zijn degelijk design en een begrijpelijke, op de gebruiker afgestemde bediening van cruciaal belang, juist omdat het succes van dit soort technische apparaten afhangt van de productervaring van de gebruikers.

SmartHome werd door innogy (voorheen RWE) ontwikkeld in samenwerking met Designaffairs, een Duits design bureau. Mede dankzij hun invloed valt de gebruiksvriendelijkheid van SmartHome op in vergelijk met andere systemen. Gebruikers kunnen het systeem makkelijk zelf instellen en intuïtief bedienen. Verlichting, verwarming en andere toepassingen zijn met SmartHome vlekkeloos vanuit thuis of onderweg te bedienen met een smartphone of tablet. Gebruikers van het systeem besparen veel energie, zonder verlies van comfort. Bovendien biedt SmartHome ongeëvenaarde dataveiligheid en privacy en worden alle gegevens binnen het systeem versleuteld.

In Nederland en België is SmartHome te koop via www.smarthomesupply.nl

Bron: 
IDZ / RWE Effizienz
Afbeeldingen en downloads: 
Bijschriften: 
  • Bijschrift 1: SmartHome wint "Usability Award" voor meest gebruiksvriendelijke domotica-systeem
  • Bijschrift 1: SmartHome is handig en intuïtief te bedienen met een smartphone of tablet
Contactgegevens voor journalisten: 

Paul Heuvelmans
Molenberglaan 125
6416 EM Heerlen
paul@smarthomesupply.nl
+31 - 888 - 360 360

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14