Zoneregelaar 12 kanalen - proportioneel

De Homematic IP proportionele zoneregelaar stuurt vloerverwarming en vloerkoeling aan per kamer, gevoed door een warmtepomp. Er kunnen meerdere zoneregelaars toegepast worden in een huis.
Proportioneel betekent dat de vloerverwarming traploos tussen 0% en 100% aangestuurd kan worden. De zoneregelaar wordt aangestuurd door draadloze Homematic IP thermostaten en temperatuursensoren in verschillende kamers in huis.
De zoneregelaar heeft 12 aansluitingen voor maximaal 12 groepen van de vloerverwarming of vloerkoeling verdeler. Groepen zijn verwarmingsslangen in de vloer. Het display toont de status van elk van de groepen.
De groepen van de zoneregelaar kunnen ingedeeld worden in maximaal 12 zones. Zones zijn individuele kamers in huis. Er kunnen meerdere groepen toegewezen worden aan een zone.
De zoneregelaar wordt geleverd inclusief netspanning aansluitkabel en montagemateriaal. De afmetingen zijn 24,2 x 8,5 x 5,2 cm.
De Homematic IP proportionele zoneregelaar stuurt vloerverwarming en vloerkoeling aan per kamer, gevoed door een warmtepomp. Er kunnen meerdere zoneregelaars toegepast worden in een huis.Proportioneel betekent dat de vloerverwarming traploos tussen 0% en 100% aangestuurd kan worden. De zoneregelaar wordt aangestuurd door draadloze Homematic IP thermostaten en temperatuursensoren in verschillende kamers in huis.De zoneregelaar heeft 12 aansluitingen voor maximaal 12 groepen van de vloerverwarming of vloerkoeling verdeler. Groepen zijn verwarmingsslangen in de vloer. Het display toont de status van elk van de groepen.De groepen van de zoneregelaar kunnen ingedeeld worden in maximaal 12 zones. Zones zijn individuele kamers in huis. Er kunnen meerdere groepen toegewezen worden aan een zone.De zoneregelaar wordt geleverd inclusief netspanning aansluitkabel en montagemateriaal. De afmetingen zijn 24,2 x 8,5 x 5,2 cm.

Module voor proportionele zoneregeling voor vloerverwarming. Geschikt voor lage temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling verdelers zonder pomp, gevoed door een warmtepomp

Een zoneregelaar maakt het mogelijk om vloerverwarming slim te maken en te gebruiken als zoneregeling voor vloerverwarming en vloerkoeling per kamer.

 • De zoneregelaar wordt geïnstalleerd bij een vloerverwarming / vloerkoeling verdeler en stuurt proportionele stappenmotoren aan die gemonteerd worden op de verdeler.
 • Deze 12-kanaals zoneregelaar is geschikt voor een vloerverwarming / vloerkoeling verdeler met maximaal 12 groepen, zonder pomp. Een groep is één van de slangen in de vloer.
 • Om elke groep individueel aan te sturen is er voor elke groep een proportionele stappenmotor nodig. Deze zijn los te bestellen.
 • Een proportionele stappenmotor kan, in plaats van alleen helemaal open of helemaal dicht, traploos geopend worden in stappen tussen 0% en 100%.
 • Het grote display op de zoneregelaar toont bij elk kanaal hoe ver de aangesloten stappenmotor geopend is, in vijf stappen van elk 20%.
 • De zoneregelaar wordt aangestuurd door draadloze Homematic IP thermostaten of temperatuursensoren. Deze meten de temperatuur in elke te verwarmen of te koelen kamer.
 • Elke kamer met een eigen thermostaat of temperatuursensor is een zone. Aan elke zone kunnen een of meerdere kanalen van de zoneregelaar toegewezen worden.
 • Als er één of meer zones verwarmd of gekoeld moeten worden, dan stuurt de zoneregelaar de betreffende stappenmotoren aan.
 • De indeling en configuratie van de zones kunnen eenvoudig ingesteld worden via de Homematic IP app.
 • De zoneregelaar biedt geavanceerde functies voor minimale opening / permanente doorlaatwaarde van de stappenmotor, vorstbescherming en gangbaar houden van afsluiters.
 • De zoneregelaar is handig en snel te installeren. Het water uit de verdeler hoeft niet afgelaten te worden.
 • Er kunnen meerdere zoneregelaars toegepast worden binnen één Homematic IP systeem, in geval er meer dan een vloerverwarming / vloerkoeling verdeler in huis is.
 • Het gezamenlijke stroomverbruik van een proportionele zoneregelaar met bijbehorende stappenmotoren is verwaarloosbaar. Stappenmotoren verbruiken alleen energie tijdens openen of sluiten.
 • Het Fraunhofer instituut in München heeft een gemiddeld energieverbruik vastgesteld van 0,2 Watt, voor een verwarmingssysteem voor een geheel woonhuis.
 • Voor slimme zoneregeling per kamer is een koppeling aan het Homematic IP Access Point nodig.
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14