Schakelaar voor merk-wipvlak

De Homematic IP schakelaar kan tot 1150 Watt schakelen. De schakelaar kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.
Met een los mee te bestellen wipvlak adapter, behorend bij het gekozen merk en type schakelmateriaal, kan de schakelaar naar eigen smaak afgewerkt worden.
De schakelaar heeft een ingebouwde energiemeter. Deze meet het actuele energieverbruik in Watt en het totale energieverbruik in kWh.
De schakelaar heeft vier aansluitklemmen. L en N zijn fase (bruin) en nul (blauw). De uitgangen zijn aangeduid met "1" en "2". Dit is een wisselcontact. Hierop worden de schakeldraden (zwart) naar de lamp aangesloten.
De afmetingen van de schakelaar zijn 7,1 x 7,1 x 3,7 cm. De inbouwdiepte in een inbouwdoos voor elektra in de wand is 3,2 cm.
De schakelaar is geschikt voor elektra bedrading met vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen toegepast worden met een los mee te bestellen adapterset van 2,5 naar 1,5 mm2.
De schakelaar wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.
Aansluitschema als normale schakelaar. L is de bruine draad, N is de blauwe draad. De lamp wordt aangesloten op uitgang 2.
Aansluitschema als wisselschakeling, in combinatie met een standaard, bedrade schakelaar. Uitgang 1 en 2 worden aangesloten op de wisselschakelaar. De uitgang van de wisselschakelaar stuurt de lamp aan.
Aansluitschema als draadloze wisselschakeling, met een Homematic IP draadloze drukknop voor merk-wipvlak (HmIP-BRC2). Een druk op de knop op de HmIP-BSM of HmIP-BRC2 stuurt beiden uitgang 2 van de HmIP-BSM aan.
De Homematic IP schakelaar kan tot 1150 Watt schakelen. De schakelaar kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.Met een los mee te bestellen wipvlak adapter, behorend bij het gekozen merk en type schakelmateriaal, kan de schakelaar naar eigen smaak afgewerkt worden.De schakelaar heeft een ingebouwde energiemeter. Deze meet het actuele energieverbruik in Watt en het totale energieverbruik in kWh.De schakelaar heeft vier aansluitklemmen. L en N zijn fase (bruin) en nul (blauw). De uitgangen zijn aangeduid met "1" en "2". Dit is een wisselcontact. Hierop worden de schakeldraden (zwart) naar de lamp aangesloten.De afmetingen van de schakelaar zijn 7,1 x 7,1 x 3,7 cm. De inbouwdiepte in een inbouwdoos voor elektra in de wand is 3,2 cm.De schakelaar is geschikt voor elektra bedrading met vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen toegepast worden met een los mee te bestellen adapterset van 2,5 naar 1,5 mm2.De schakelaar wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.Aansluitschema als normale schakelaar. L is de bruine draad, N is de blauwe draad. De lamp wordt aangesloten op uitgang 2.Aansluitschema als wisselschakeling, in combinatie met een standaard, bedrade schakelaar. Uitgang 1 en 2 worden aangesloten op de wisselschakelaar. De uitgang van de wisselschakelaar stuurt de lamp aan.Aansluitschema als draadloze wisselschakeling, met een Homematic IP draadloze drukknop voor merk-wipvlak (HmIP-BRC2). Een druk op de knop op de HmIP-BSM of HmIP-BRC2 stuurt beiden uitgang 2 van de HmIP-BSM aan.

Slimme schakelaar met energiemeter, bedoeld voor inbouw in een inbouwdoos voor elektra in de wand

De schakelaar kan afgewerkt worden met wipvlakken en afdekramen van 55 x 55 mm schakelmateriaal van bekende merken.

 • De schakelaar heeft een ingebouwd relais dat maximaal 1150 Watt / 5 Ampere kan schakelen.
 • De schakelaar kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker. Kies bij elke schakelaar een wipvlak adapter, geschikt voor het merk en type schakelmateriaal.
 • Als er geen voorkeur is voor wipvlakken en afdekramen van bovenstaande merken, kies dan het universeel wipvlak.
 • De ingebouwde energiemeter meet het actuele verbruik in Watt en toont het totale energieverbruik in kWh.
 • De schakelaar kan op afstand bediend worden met de Homematic IP app of kan gekoppeld en aangestuurd worden door andere Homematic IP apparaten.
 • Bij koppeling aan een klokprogramma schakelt de schakelaar aan en uit op vaste tijdstippen. De tijdstippen worden geprogrammeerd via de Homematic IP app.
 • Bij koppeling met een bewegingsmelder schakelt de schakelaar direct in en na een instelbaar aantal minuten automatisch weer uit.
 • Meerdere schakelaars zijn samen te voegen in een groep. Lichtgroepen zijn beschikbaar voor sfeerverlichting, werkverlichting, alarmlicht, panieklicht en coming-home licht.
 • De schakelaar is geschikt voor elektrabedrading met een vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen alleen toegepast worden met een los mee te bestellen adapter set van 2,5 naar 1,5 mm2.
 • Spraakbesturing is mogelijk via smartphones, smartwatches en smart speakers met Google Assistant of Amazon Alexa. Bijvoorbeeld: "Hey Google, zet eetkamerlamp aan" of "Hey Google, zet verwarming woonkamer op 20 graden".
 • Het basisstation voor Homematic IP is het Homematic IP Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem. Het Access Point is 1x nodig in huis. Via de gratis Homematic IP app kunnen alle Homematic IP apparaten toegevoegd worden aan het Access Point.
 • Homematic IP maakt geen gebruik van WiFi maar werkt via een eigen beveiligd draadloos protocol. Als internet of WiFi uitvalt blijven alle Homematic IP apparaten verder werken.
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14