Dimmer voor merk-wipvlak

De Homematic IP dimmer kan LEDs tot 40 Watt en halogeen- en gloeilampen tot 80 Watt dimmen. De dimmer kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.
Met een los mee te bestellen wipvlak adapter, behorend bij het gekozen merk en type schakelmateriaal, kan de dimmer naar eigen smaak afgewerkt worden.
Lampen kunnen langzaam aan en uitgedimd worden met fade-in en fade-out. De dimmer maakt geen zoemende geluiden en werkt volgens faseafsnijding technologie (RC dimmer).
De dimmer heeft vier aansluitklemmen waarvan er drie in gebruik zijn. L en N zijn fase (bruin) en nul (blauw). De dimuitgang staat helemaal rechts aangeduid met de golf en het pijltje. Hierop wordt de zwarte draad naar de lamp aangesloten.
De afmetingen van de dimmer zijn 7,1 x 7,1 x 3,7 cm. De inbouwdiepte in een inbouwdoos voor elektra in de wand is 3,2 cm.
De dimmer is geschikt voor elektra bedrading met vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen toegepast worden met een los mee te bestellen adapterset van 2,5 naar 1,5 mm2.
De schakelaar wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.
Aansluitschema als enkele dimmer. L is de bruine draad, N is de blauwe draad. De lamp of lampen worden aangesloten op de uitgang.
Aansluitschema als draadloze dimbare wisselschakeling, met een Homematic IP draadloze drukknop voor merk-wipvlak (HmIP-BRC2). Een druk op de knop op de HmIP-BDT of HmIP-BRC2 stuurt beiden de uitgang van de HmIP-BDT aan.
De Homematic IP dimmer kan LEDs tot 40 Watt en halogeen- en gloeilampen tot 80 Watt dimmen. De dimmer kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.Met een los mee te bestellen wipvlak adapter, behorend bij het gekozen merk en type schakelmateriaal, kan de dimmer naar eigen smaak afgewerkt worden.Lampen kunnen langzaam aan en uitgedimd worden met fade-in en fade-out. De dimmer maakt geen zoemende geluiden en werkt volgens faseafsnijding technologie (RC dimmer).De dimmer heeft vier aansluitklemmen waarvan er drie in gebruik zijn. L en N zijn fase (bruin) en nul (blauw). De dimuitgang staat helemaal rechts aangeduid met de golf en het pijltje. Hierop wordt de zwarte draad naar de lamp aangesloten.De afmetingen van de dimmer zijn 7,1 x 7,1 x 3,7 cm. De inbouwdiepte in een inbouwdoos voor elektra in de wand is 3,2 cm.De dimmer is geschikt voor elektra bedrading met vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen toegepast worden met een los mee te bestellen adapterset van 2,5 naar 1,5 mm2.De schakelaar wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.Aansluitschema als enkele dimmer. L is de bruine draad, N is de blauwe draad. De lamp of lampen worden aangesloten op de uitgang.Aansluitschema als draadloze dimbare wisselschakeling, met een Homematic IP draadloze drukknop voor merk-wipvlak (HmIP-BRC2). Een druk op de knop op de HmIP-BDT of HmIP-BRC2 stuurt beiden de uitgang van de HmIP-BDT aan.

Slimme dimmer, bedoeld voor inbouw in een inbouwdoos voor elektra in de wand

De dimmer kan afgewerkt worden met wipvlakken en afdekramen van 55 x 55 mm schakelmateriaal van bekende merken.

 • Geschikt voor dimmen van normale en dim-to-warm LED, hoogvoltage halogeen, laagvoltage halogeen met voeding en gloeilampen.
 • De dimmer is ontworpen voor installatie en afwerking met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.
 • Kies bij elke dimmer een bijbehorende wipvlak adapter, geschikt voor het merk en type schakelmateriaal.
 • Als er geen voorkeur is voor wipvlakken en afdekramen van bovenstaande merken, kies dan het universeel wipvlak.
 • Kan tot 40 Watt LED dimmen en tot 80 Watt halogeen en gloeilampen dimmen.
 • De verlichting is dimbaar tussen 0% en 100%, in stappen van 1%.
 • Lampen kunnen langzaam aan en uitgedimd worden met fade-in en fade-out.
 • De dimmer maakt geen zoemende geluiden en werkt volgens faseafsnijding technologie (RC dimmer).
 • De dimmer kan op afstand bediend worden met de Homematic IP app of kan gekoppeld en aangestuurd worden door andere Homematic IP apparaten.
 • Bij koppeling aan een klokprogramma gaat de dimmer aan en uit op vaste tijdstippen. De tijdstippen worden geprogrammeerd via de Homematic IP app.
 • Bij koppeling met een bewegingsmelder of aanwezigheidsmelder gaat de dimmer direct aan en na een instelbaar aantal minuten automatisch weer uit.
 • Meerdere dimmers zijn samen te voegen in een groep en als een geheel te bedienen met bijvoorbeeld een afstandsbediening.
 • De dimmer is geschikt voor elektrabedrading met een vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen alleen toegepast worden met een los mee te bestellen adapter set van 2,5 naar 1,5 mm2.
 • Spraakbesturing is mogelijk via slimme speakers met Google Assistant of Amazon Alexa.
 • Voor gebruik in combinatie met andere Homematic IP apparaten en programmering is een koppeling aan het Homematic IP Access Point nodig.
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14