Water- en vochtsensor

De Homematic IP Water- en vochtsensor is een slimme sensor voor beveiliging tegen vocht en water lekkage in een wasruimte, bijkeuken of kelder.
Bij detectie van vocht of water slaat de ingebouwde sirene luid alarm en worden er alarm berichten gestuurd aan smartphones van de gebruikers.
De watersensor werkt op 2 AAA mini penlite batterijen en kan overal geplaatst worden. De batterijen gaan gemiddeld 5 jaar mee.
De watersensor is voorzien van 4 sensoren. De 3 buitenste sensoren meten of er teveel vocht is. De binnenste 4e sensor meet of er water staat vanaf meer dan 1,5 mm hoogte.
De afmetingen van de watersensor zijn 8,0 x 8,0 x 3,0 cm (B x H x D).
Er kunnen 3 soorten alarmen worden gegeven. Vochtalarm, wateralarm of bewegingalarm.
De water en vochtsensor kan gekoppeld worden aan de Homematic IP Sirene. Als de watersensor alarm slaat, slaat ook de sirene alarm.
De water en vochtsensor wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.
De Homematic IP Water- en vochtsensor is een slimme sensor voor beveiliging tegen vocht en water lekkage in een wasruimte, bijkeuken of kelder.Bij detectie van vocht of water slaat de ingebouwde sirene luid alarm en worden er alarm berichten gestuurd aan smartphones van de gebruikers.De watersensor werkt op 2 AAA mini penlite batterijen en kan overal geplaatst worden. De batterijen gaan gemiddeld 5 jaar mee.De watersensor is voorzien van 4 sensoren. De 3 buitenste sensoren meten of er teveel vocht is. De binnenste 4e sensor meet of er water staat vanaf meer dan 1,5 mm hoogte.De afmetingen van de watersensor zijn 8,0 x 8,0 x 3,0 cm (B x H x D).Er kunnen 3 soorten alarmen worden gegeven. Vochtalarm, wateralarm of bewegingalarm.De water en vochtsensor kan gekoppeld worden aan de Homematic IP Sirene. Als de watersensor alarm slaat, slaat ook de sirene alarm.De water en vochtsensor wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.

Slimme sensor voor beveiliging tegen vocht en water lekkage in een wasruimte, bijkeuken of kelder

De ingebouwde sirene slaat luid alarm en er worden alarm berichten gestuurd aan smartphones van de gebruikers.

 • De watersensor kan overal geplaatst worden en werkt draadloos op 2 AAA mini penlite batterijen. Deze gaan gemiddeld 5 jaar mee.
 • De watersensor heeft 4 gevoelige sensoren die een vocht of een water lekkage in een vroeg stadium kunnen detecteren.
 • Er kunnen 3 soorten alarmen worden gegeven. Vochtalarm, wateralarm of bewegingalarm.
 • Het vochtalarm wordt actief als een van 3 sensoren die in contact staan met de ondergrond vocht of een kleine hoeveelheid water detecteren.
 • Het wateralarm wordt actief als een 4e sensor meet dat er water op meer dan 1,5 mm hoogte staat.
 • Het bewegingsalarm wordt actief als de sensor opgetild wordt of perongeluk verplaatst wordt.
 • Als er iets gedetecteerd wordt, slaat de watersensor alarm met een ingebouwde sirene.
 • Het 77dB sirenegeluid dat de sirene maakt is instelbaar, er is keuze uit 9 verschillende geluiden.
 • De duur van het afgaan van de sirene is instelbaar. 3 minuten, 6 minuten, eenmaal per minuut of permanent.
 • Bij detectie worden er alarm pushberichten gestuurd naar de smartphones van gebruikers.
 • De water en vochtsensor kan gekoppeld worden aan de Homematic IP Sirene. Als de watersensor alarm slaat, slaat ook de sirene alarm.
 • Voor alarm functies en koppelen aan de alarm sirene is een koppeling aan het Homematic IP Access Point nodig.
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14