Draadloze drukknop voor merk-wipvlak

De Homematic IP draadloze drukknop is zeer geschikt als draadloze wisselschakelaar, kruisschakelaar of hotelschakelaar, zonder extra kabels te moeten trekken.
Met een los mee te bestellen wipvlak adapter, behorend bij het gekozen merk en type schakelmateriaal, kan de drukknop naar eigen smaak afgewerkt worden.
 De drukknop kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.
De drukknop heeft vier aansluitklemmen waarvan er twee in gebruik zijn. L en N zijn fase (bruin) en nul (blauw). Deze zorgen voor de netspanning.
De afmetingen van de drukknop zijn 7,1 x 7,1 x 3,7 cm. De inbouwdiepte in een inbouwdoos voor elektra in de wand is 3,2 cm.
De drukknop is geschikt voor elektra bedrading met vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen toegepast worden met een los mee te bestellen adapterset van 2,5 naar 1,5 mm2.
De drukknop wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.
De Homematic IP draadloze drukknop is zeer geschikt als draadloze wisselschakelaar, kruisschakelaar of hotelschakelaar, zonder extra kabels te moeten trekken.Met een los mee te bestellen wipvlak adapter, behorend bij het gekozen merk en type schakelmateriaal, kan de drukknop naar eigen smaak afgewerkt worden. De drukknop kan afgewerkt worden met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.De drukknop heeft vier aansluitklemmen waarvan er twee in gebruik zijn. L en N zijn fase (bruin) en nul (blauw). Deze zorgen voor de netspanning. De afmetingen van de drukknop zijn 7,1 x 7,1 x 3,7 cm. De inbouwdiepte in een inbouwdoos voor elektra in de wand is 3,2 cm.De drukknop is geschikt voor elektra bedrading met vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen toegepast worden met een los mee te bestellen adapterset van 2,5 naar 1,5 mm2.De drukknop wordt toegevoegd aan het Homematic IP systeem via het Access Point. Dit is de hub van het Homematic IP systeem.

Voor gebruik als draadloze drukknop, wisselschakelaar, kruisschakelaar of hotelschakelaar, zonder extra kabels te moeten trekken

Voor inbouw in een inbouwdoos voor elektra in de wand. Wordt met twee draden aangesloten op vaste netspanning.

 • De schakelaar is ontworpen voor afwerking met 55 x 55 mm wipvlakken en afdekramen van Gira, Jung, Busch-Jaeger, Merten en Berker.
 • Kies bij elke schakelaar een bijbehorende wipvlak adapter, geschikt voor het merk en type schakelmateriaal.
 • Als er geen voorkeur is voor wipvlakken en afdekramen van bovenstaande merken, kies dan het universeel wipvlak.
 • De drukknop wordt gevoed met vaste netspanning en wordt aangesloten middels de bruine en blauwe (fase en nul) elektra draden in een inbouwdoos in de wand.
 • De draadloze drukknop bestaat uit twee afzondelijke drukknoppen. Een bovenste en een onderste drukknop.
 • Kan gebruikt worden als wisselschakelaar of kruisschakelaar voor verlichting of als eco-modus knop voor activeren van de energiebesparing in het hele huis.
 • Wisselschakelaar: Één drukknop wordt gebruikt als draadloze wisselschakelaar voor een Homematic IP schakelaar of dimmer, zonder extra draden te moeten trekken.
 • Kruisschakelaar: Twee of meer drukknoppen worden gebruikt als draadloze kruisschakelaar om een en dezelfde Homematic IP schakelaar of dimmer te bedienen, zonder extra draden te moeten trekken.
 • Eco-modus: Een druk op de knop naar boven zet de eco-modus in het hele huis aan. Naar beneden zet de eco-modus uit. In de eco-modus gaan alle thermostaten naar een verlaagde energiebesparende stand.
 • Naast de standaardfuncties is het ook mogelijk om zelf gemaakte automatisering in te stellen in de Homematic IP app.
 • In zelfgemaakte automatisering is het mogelijk om beide drukknoppen afzonderlijk te programmeren en te koppelen aan een willekeurige andere functie of Homematic IP apparaat.
 • In zelfgemaakte automatisering kan onderscheid gemaakt worden tussen een korte druk op de knop en een lange druk op de knop.
 • De schakelaar is geschikt voor elektrabedrading met een vaste kern tot 1,5 mm2. Draden van 2,5 mm2 kunnen alleen toegepast worden met een los mee te bestellen adapter set van 2,5 naar 1,5 mm2.
 • Het basisstation voor Homematic IP is het Homematic IP Access Point. Dit is de hub van het draadloze Smart Home systeem. Via de gratis Homematic IP app kunnen alle Homematic IP apparaten toegevoegd worden aan het Access Point.
 • Homematic IP maakt geen gebruik van WiFi maar werkt via een eigen beveiligd draadloos protocol. Als internet of WiFi uitvalt blijven alle Homematic IP apparaten verder werken.
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14